Grond met eigendomstitel

Notariële levering van grond en vastgoedEr bestaan juridisch gezien twee soorten grond in Panama. Alletwee met verschillende rechten. Zo kunt u investeren in grond met Right of Posession en grond met eigendomstitel, oftewel Titeled Land. Grond met een eigendomstitel wordt notarieel geleverd en op naam gezet in het kadaster. Zo bent u er zeker van dat u veilig investeert.

Right of Posession is te vergelijken met het Nederlandse erfpacht. Gezien de beperkte rechten op deze gronden bieden wij geen kavels aan in deze categorie. Alle door Siemons Real Estate aangeboden kavels worden notarieel geleverd en op naam gezet in het kadaster.

Investeer met visie!


Investeer met visie!


Investeren in grond in Panama

Grond kopen als beleggingDe aankoop van grond in Panama is een van de meest veilige en rendabele investeringen. Door een toenemende instroom van internationale bedrijven, gepensioneerden en jonge welgestelden, groeit de vraag naar goed gelegen bouwkavels. Grondprijzen stijgen hierdoor met vele procenten per jaar. De prijs van de grond in Panama is nog steeds sterk ondergewaardeerd in vergelijking met landen als Costa Rica en Mexico. Er is enorm opwaarts potentieel. Op de door ons aangeboden grondstukken mag gebouwd worden. Er bestaat echter geen bouwverplichting. U kunt de grond gewoon in bezit houden om deze in een later stadium met winst door te verkopen.

Bij het selecteren van geschikte kavels nemen wij een vast aantal punten onder de loep. We analyseren de infrastructuur, de flora en fauna, het klimaat, de ligging ten opzichte van zee, strand, vliegvelden en winkels. Ook wordt er gekeken naar werkgelegenheid / mogelijkheid tot ondernemen.

U wordt 100% eigenaar van de grond. Naast verkoop in de toekomst, kunt u de grond verpachten of er op bouwen. Een vakantiewoning of huis om inkomsten uit verhuur te genereren bijvoorbeeld.

Bekijk hier ons aanbod aan kavels in Panama

Koop nu goedkoop grond aan!


Koop nu goedkoop grond aan!


Een huis bouwen in Panama

(vakantie)huis bouwenPanama is een schitterend land om te wonen en wie hier bouwgrond bezit mag bouwen. Het ligt aan de bestemming wat u neer mag zetten. Vóór de werkzaamheden kunnen beginnen moet er daarom een bouw vergunning worden aangevraagd. Een bouwvergunning kan lokaal worden verkregen. De kosten van deze vergunning hangen af van de grootte van het huis. De kosten van arbeidsloon en locale materialen zijn goedkoop in Panama. Bouwprijzen bedragen ongeveer 1/3 van de prijs die u in de Benelux zou betalen. Aangezien er in Panama een heel ander klimaat heerst dan in Europa en het leven zich veel meer buiten afspeelt, is het verstandig het ontwerp hier op aan te laten sluiten. Wij adviseren u dan ook om gebruik te maken van de diensten van een architect die afkomstig is uit de regio. Er is een vrijstelling van onroerendgoed belasting op nieuwbouw. Bij een waarde tot 100.000 dollar is dit 15 jaar, bij een waarde van 100.000 tot 250.000 dollar is dit 10 jaar en bij een waarde boven de 250.000 dollar 5 jaar. Panama is reeds een populaire bestemming voor een ieder die rust en ruimte zoekt. Het internationale tijdschrift “Life” zette Panama op de eerste plaats als rustoord voor gepensioneerden. De gastvrije bevolking, de prachtige natuur en het gunstige belastingklimaat geven elke nieuwe bewoner van Panama het ultieme gevoel van vrijheid.

Alle aangeboden objecten worden notarieel geleverd en op naam gezet in het kadaster!

Panama werkt als een magneet op investeerders

Koop nu grond voor de beste prijsTal van van Fortune 500 bedrijven hebben Panama gekozen als basis voor hun activiteiten. Meer dan 100 multinationals hebben een vestiging in Panama, waaronder Procter & Gamble, LG Consulting, Caterpillar, Western Union, BASF, Philips, Nestle, Adidas en Otis liften. Een van de bekendste ondernemers in Panama is Donald Trump, die in Panama City zijn 70 verdiepingen tellende zeilvormige Trump Ocean Club in de exclusieve wijk Punta Pacifica uitbaat.

Vijftien grote Nederlandse spelers, waaronder KLM, KPMG, APM Terminals, Philips en Royal Vopak, participeerden in een rondetafelgesprek met president Ricardo Martinelli. Nederlandse investeerders zien Panama als een zeer interessante en veilige bestemming met een uitstekend investeringsklimaat en grote zakelijke kansen.

Bekijk een sfeerimpressie van Panama
 

In Panama hebben wij voor u zeer mooi gelegen bouwkavels direct aan zee en strand of midden in de natuur. Wij hebben tevens appartementen, huizen en villa’s te koop. Bekijk ons aanbod of Vraag onze brochure aan