Investeren in grond en vastgoed in Panama - FAQ

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen over o.a. reizen naar Panama, de taal in Panama, geldzaken in Panama, investeren in grond en vastgoed in Panama en de aankoop van grond en vastgoed in Panama.

Wat is de beste tijd om Panama te bezoeken?


U kunt Panama het hele jaar bezoeken. De Caribische kant is vochtiger en buien komen hier het hele jaar door voor. Ze zullen uw (vakantie)plezier door de warme temperatuur echter geenszins beïnvloeden. Bovendien is alles in Panama gebouwd met het buitenleven als uitgangspunt. Bijna alle woningen en horecagelegenheden hebben overdekte terrassen en/of patio's. Handig als u even wilt schuilen voor een bui.

Back to top
Wat is de voertaal in Panama?


In Panama is Spaans de officiële taal. Veel Panamezen spreken zowel Spaans als Engels. Vooral de zakenmensen, hoger opgeleiden en inwoners van grote steden spreken beide talen. Wilt u in Panama gaan wonen, dan raden wij u aan om Spaans te leren.

Back to top
Heb ik een visum nodig voor mijn bezoek aan Panama?


Voor een bezoek aan Panama heeft u geen visum nodig wanneer u in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft. Wilt u langer dan drie maanden blijven, dan kunt u een verlenging krijgen van maximaal drie maanden. Voor meer informatie over een visum en reizen naar Panama (ook als u een andere Nationaliteit bezit) kunt u terecht bij visumcentrale.

Back to top
Hoe lang mag ik als bezoeker in Panama verblijven


U mag drie maanden in Panama verblijven, vanaf het moment van aankomst in het land. Wilt u langer dan drie maanden blijven, dan kunt u een verlenging krijgen van maximaal drie maanden. Zorg er bij een verlengd verblijf voor dat u uiterlijk een week voor de eerste drie maanden om zijn de immigratiediest bezoekt.

Back to top
Welke inentingen en vaccinaties voor Panama?


Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Panama aanbevolen: vaccinatie tegen DTP en vaccinatie tegen hepatitis A. Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie. Voor u naar Panama vertrekt is het verstandig contact op te nemen met de GGD in uw woonplaats. U kunt een afspraak maken bij de GGD voor een consult en voor het ontvangen van inentingen en/of vaccinaties.

Back to top
Waar kan ik mee betalen in Panama?


In Panama kunt u cash betalen met Amerikaanse dollars. Zorg ervoor dat u kleine biljetten pint of meeneemt. Liefst biljetten van 20 dollar of minder, maar maximaal 50 dollar biljetten. Panama heeft ook een eigen munteenheid, de Balboa. Deze wordt alleen gebruikt om u wisselgeld terug te geven na betaling (het zijn muntjes). De Balboa is 1 op 1 gekoppeld aan de dollar en de muntjes zijn zelfs te gebruiken in Amerikaanse frisdrank en sigarettenautomaten en andere vending automaten.

Credit Cards worden geaccepteerd bij de meeste autoverhuurbedrijven, reisbureau's, hotels en restaurants.

Back to top
Waar kan ik geld pinnen in Panama?


Gaat u naar Panama, dan kunt u geld (US dollars) pinnen op het vliegveld (zowel in eigen land als in Panama). In alle grote steden en sommige hotels kunt u ook geld pinnen. U koopt het goedkoopst dollars in eigen land voor u vertrekt.

Plaatsen waar geen pinautomaten aanwezig zijn (op het moment van schrijven), zijn Santa Catalina, Santa Fé, Isla Boca Brava, Isla Contadora, Isla Grande, Portobelo, Isla Coiba en Darién.

Back to top
Wat zijn mijn rechten als investeerder in Panama?


Indien u investeert in grond of vastgoed in Panama, heeft u dezelfde rechten als een grond of huizenbezitter met een Panamees paspoort. Dit is vastgelegd in bilaterale verdragen.

Back to top
Wat zijn de eisen zijn om toegang te krijgen tot Panama?


Als reiziger naar Panama moet u:

  • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina.
     
  • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming.
     
  • In het bezit zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming.
     
  • Beschikken over aantoonbare financiële middelen van ten minste US$ 500.
Back to top
Stel een nieuwe vraag
Cancel

In Panama hebben wij voor u zeer mooi gelegen bouwkavels direct aan zee en strand of midden in de natuur. Wij hebben tevens appartementen, huizen en villa’s te koop. Bekijk ons aanbod of Vraag onze brochure aan