Investeren in grond

Wereldwijd wordt de aankoop van grond gezien als een goede strategische keuze. Vooral investeren in grond in gebieden waar in de toekomst huizen, woonwijken, resorts of rereatiegebieden ontwikkeld zullen worden staat volop in de belangstelling.

Investeren in grond kan op verschillende manieren en in diverse landen.

Investeren in grond in Nederland

Investeren in grond in NederlandIn Nederland kunt u bij diverse aanbieders investeren in landbouwgrond (agrarische grond), vaak aan de rand van grote steden. U speculeert met uw aankoop van een dergelijk perceel landbouwgrond op een bestemmingswijziging van de grond. Landbouwgrond is vrij goedkoop aan te kopen en een hoogwaardige wijziging van de bestemming naar bijvoorbeeld bouwgrond voor woningbouw zorgt voor een behoorlijke stijging van de grondprijs. Het probleem is echter dat een bestemmingswijziging jaren op zich kan wachten. Een termijn van 20 jaar of meer is niet ongebruikelijk. De kans bestaat ook dat uw perceel landbouwgrond nooit van bestemming zal wijzigen. U kunt uw grond dan verkopen tegen de geldende marktwaarde.

De meeste grondaanbieders in Nederland hanteren echter een kettingbeding. Dit betekend dat de contractvoorwaarden door de koper van uw grond overgenomen dienen te worden. Belangrijk om te weten is dat u zelf niets met de grond mag doen indien u investeert in Nederlandse grond bij een aanbieder van grondbeleggingen. U mag er overheenlopen, daar is alles mee gezegd.

Heeft u interesse in een investering in Nederlandse grond, dan kunt u dit doorgeven via ons contactformulier

Investeren in grond in emerging markets

Investeren in emerging marketsNaast investeren in Nederlandse grond is er de mogelijkheid om te investeren in grond op bijzondere locaties in emerging markets als Panama, Brazilië en Costa Rica. De ligging van de grond en bouwactiviteiten op en rond de kavel is altijd een belangrijk aspect wanneer het gaat om het creëren van waarde. Een kavel welke gelegen is op een project zal om deze redenen dan ook sneller in prijs stijgen dan een losse kavel. Ontwikkelingen op en rond het project zorgen voor het creëren van waarde. Evenals het schaarser worden van kavels op het project. Want hoe schaarser een product of dienst, hoe hoger de prijs.

Het verschil tussen een investering in grond in Nederland en een investering in grond in Panama, Brazilië of Costa Rica is eenvoudig aan te duiden. In laatstgenoemde landen koopt u namelijk een bouwkavel waarvan u een eigendomsbewijs verkrijgt. Uw grond wordt notarieel geleverd en op uw naam gezet in het kadaster. Dit betekend dat u het volle eigendom verwerft van de kavel. U mag er niet alleen overheenlopen, maar er ook op bouwen, wonen en recreëren. Indien u uw kavel wilt verkopen staat niets u in de weg. Als u een goede prijs voor uw kavel kunt ontvangen, en tevreden bent met uw winstmarge, kunt u het eigendom te allen tijde verkopen en op naam laten zetten van de nieuwe eigenaar.

Investeren in grond in Panama

Investeren in grond in PanamaOp de Panamese markt liggen vele groeikansen. Panama is een populaire bestemming voor een ieder die rust, ruimte of een hele nieuwe start zoekt. Het internationale tijdschrift “ Life” zette Panama op de eerste plaats als rustoord voor gepensioneerden. De redenen zijn duidelijk. Panama biedt een fantastisch leefklimaat met heel betaalbare kosten.

De laatste jaren heeft Panama een sterke groei laten zien. Dit is duidelijk te merken aan de bouw van meer dan 300 wolkenkrabbers, aanleg van nieuwe infrastructuur, vastgoed ontwikkelingen en toeristische projecten. Veel nieuwe bewoners, vooral vanuit de VS en Canada, zoeken hier een mooie bouwkavel voor de bouw van een droomhuis. Bouwkavels aan de kust of met zicht over de bergen zijn één van de beste investeringen van het moment!

Panama is in opkomst. Als pensioenbestemming, tropisch vakantieoord en niet te vergeten, investeringsparadijs. Mogelijkheden voor nieuwe bewoners, ondernemers en beleggers zijn hier eindeloos.

Bekijk hier ons aanbod aan bouwgrond en vastgoed in Panama

Investeren in grond in Brazilië

Investeren in grond in BraziliëBrazilië is op dit moment een van de meest interessante landen om in te investeren in grond. Brazilië is sinds lange tijd favoriet bij beleggers en projectontwikkelaars. In de afgelopen jaren is Brazilië razend snel uitgegroeid tot een van de meest kansrijke landen op het gebied van bouwgrond en vastgoedinvesteringen. Brazilië, de grootste economie van Latijns-Amerika begint haar economische potenties waar te maken. Er ontstaat een middenklasse die graag geld uitgeeft en buitenlandse beleggers steken massaal hun geld in Braziliaans vastgoed. Vastgoedinvesteerders worden zich steeds meer bewust van het hoge groeipotentieel dat Brazilië biedt.

Naast het aankopen van bouwgrond in Brazilië met als doel een vermogenssprong te realiseren, is Brazilië voor velen het land bij uitstek om te wonen of rentenieren. Vele Amerikanen, Canadezen, maar ook Europeanen trekken richting Brazilië om te genieten van hun oude dag. Ook onder jonge mensen groeit de interesse om te wonen en werken in dit Zuid-Amerikaanse land waar alle kansen open liggen.

Bekijk hier ons aanbod aan bouwgrond en vastgoed in Brazilië

Investeren in grond in Costa Rica

Investeren in grond in Costa RicaNiet het goedkoopste land in de regio, maar wel een van de mooiste landen. De natuur verschilt niet veel met die van Panama. De landen grenzen dan ook aan elkaar. Mooi gelegen bouwgrond in Costa Rica is door de jaren heen steeds schaarser -en in snel tempo duurder- geworden. Ook de kosten van levensonderhoud zijn in Costa Rica hoger dan in Panama of Brazilië.

De hogere grondprijzen en kosten voor materialen en levensonderhoud hebben er voor gezorgd dat de doelgroepen vaak uitwijken naar het aangrenzende Panama. Investeren in grond in Costa Rica met als doel hier geld aan te verdienen loont vaak alleen wanneer u op de juiste locatie een groot landgoed aankoopt waar op ontwikkeld kan worden door een projectontwikkelaar.

Om te wonen is en blijft Costa Rica een schitterend land. Veel filmsterren en sporthelden hebben hier dan ook een riante villa laten bouwen.

Bekijk hier ons aanbod aan bouwgrond en vastgoed in Costa Rica

Wij maken de aankoop van grond bijzonder gemakkelijk en comfortabel. U wordt, indien gewenst, stap voor stap begeleid vanaf uw eerste interesse tot en met de aankoop. En bezichtiging van de grond vooraf is natuurlijk altijd mogelijk. U bent van harte welkom.

Wilt u meer weten over investeren in grond, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Klik hier om contact op te nemen