Wonen in Panama

Panama is al lange tijd favoriet bij gepensioneerden, tweede-huizenkopers en vastgoedbeleggers. Alles kost een fractie van wat u hier betaald. Kosten voor levensonderhoud zijn laag en bouwgrond en vastgoed zijn hier nog betaalbaar. Panama’s enorme investering in de infrastructuur creëert een nieuwe stedelijke vitaliteit en een hernieuwd gevoel van leefbaarheid in Panama. Kopers komen uit alle hoeken van de wereld. Panama is dé hub voor de rijken in Latijns-Amerika en de high-end markt en daarmee dé place-to-be.

De taal in Panama

Het overgrote deel van de bevolking van Panama spreekt Spaans, de officiële voertaal in het land. Steeds meer mensen spreken tevens Engels. Op de scholen is Engels inmiddels een verplicht vak.

Valuta in Panama

De valuta van Panama is de Balboa. Deze is 1 op 1 gekoppeld aan de dollar. In Panama kunt u overal met Amerikaanse dollars betalen.

Panama, een ideaal land om te wonen

Panama biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere Midden-Amerikaanse landen, zoals fiscale voordelen, aanmoedigingsregelingen voor buitenlandse investeerders en kortingsregelingen voor gepensioneerden. Dit alles maakt investeren in grond in Panama uitermate interessant.

Vergroot besteedbaar inkomen

Meer dan een half miljoen Amerikanen hebben reeds gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in Panama te wonen, waardoor het besteedbaar inkomen verdrievoudigd  is. Zon, zee, strand, prachtige natuur en vriendelijke mensen zorgen ervoor dat u zich in Panama snel thuis voelt.

Kortingsregelingen voor gepensioneerden

- 30% korting op bus, boot en trein
- 25% korting op internationale en binnenlandse vliegtickets
- 50% korting op hotel accommodaties maandag-donderdag
- 30% korting op hotel accommodaties in het weekend
- 25% korting in reguliere Restaurants
- 15% korting in Fast Food Restaurants
- 25% korting op energie, telefoon en water
- 50% korting op de afsluitkosten voor hypotheken
- 10% korting op receptvrije geneesmiddelen
- 15% korting op tandheelkunde en oogonderzoeken.
- 20% korting op huisartsbezoeken en heelkunde

De economie in Panama

Panama is een welvarend land. Dat komt omdat er veel geld wordt verdiend met het Panamakanaal. Toerisme en de landbouw zijn ook een belangrijke bron van inkomen. Daarnaast kent het land een florerende bankensector en neemt de export van tropisch fruit enorm toe. Panama's economie is gestaag gegroeid in de afgelopen jaren, ondanks de economische crisis in veel delen van de wereld. Panama zit in de lift, mede door de verbreding van het Panamakanaal. Met de verbreding van het Panamakanaal kan Panama de nieuwe generatie cruise- en vrachtschepen faciliteren welke voor extra inkomsten zullen zorgen voor de Panamese regering, wat verdere economische groei ten goede zal komen. Ondanks dat Panama een welvarend land is, bestaat er nog steeds armoede.

Panama heeft voor elk wat wils

- Tropische stranden en rustieke vissersdorpen
- Buitengewone snorkel en duikfaciliteiten
- Uitstekende sportvis mogelijkheden
- Panama City als bruisende hoofdstad
- Honderden historische locaties
- Een keur aan interessante musea
- Tropische regenwouden en watervallen
- De US Dollar als algemeen betaalmiddel
- Een zeer gunstig belastingstelsel
- Prima vliegverbindingen

Leven, ondernemen en investeren

Een tropische klimaat, opkomend tourisme, uitbundige flora en fauna, zonnige stranden, bergen, meren, een uiterst moderne hoofdstad, gemakkelijke toegang tot high-speed internet verbindingen, lage werkeloosheid, en opiniepeilingen die ons vertellen dat 80% van de bevolking een positieve indruk heeft van haar eigen economische toekomst. Dit alles maakt Panama een fantastisch land om te leven, ondernemen en investeren.

Belasting in Panama

Panama hanteert het territoriaal belastingsprincipe, hetgeen betekent dat enkel inkomsten en winsten uit Panama zelf worden belast, en dat hierbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen inwoners, buitenlanders of (offshore) bedrijven. Vennootschapbelasting op inkomsten en winsten vanuit Panama zelf worden belast tegen 30% en wordt 42% boven een half miljoen dollar. BTW en invoerrechten zijn vrij laag.

Gezondheid en gezondheidszorg

Over het algemeen wordt Panama gezien als een hygiënisch land met een uitstekende gezondheidszorg en vrij lage gezondheidsrisico's.Vooral in de steden vindt u moderne ziekenhuizen en klinieken, waar vaak Amerikaanse artsen werken.

Vraag hier uw brochure aan over het aankopen van bouwgrond en vastgoed in Panama